05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V okviru svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic smo v torek, 18. aprila 2023, na šoli organizirali kulturno prireditev ob zaključku bralne značke. V goste smo povabili ilustratorja in pisatelja Uroša Hrovata. Učenci razredne stopnje so se razveselili risanih likov, ki nastopajo v zgodbicah o Petru Nosu: Lunjani in Zemljani in v zgodbi Skrivnostna zver Živalskih novic. Učenci predmetne stopnje pa so skozi zgodbo o Tončku in Balončku ter jabolku spora spoznali nastanek in zgodovino stripa.

Dogodek so popestrili učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora, učenci gledališkega krožka, Duet klarinetov glasbene šole Sežana ter kvartet saksofonov godbeniške šole Brkinske godbe 2000.

Uroš Hrovat je vsem učencem, ki so uspešno opravili bralno značko podelil priznanja, podaril avtogram in se z njimi tudi fotografiral.

Iskreno čestitamo učencem, ki so vseh devet let zvesto brali in postali zlati bralci. To so: Julija Pečar, Nika Furlani, Jan Petohleb, Lara Pečar, Lana Fabjančič, Hana Durmić, Anika Batič, Eneja Kocjančič in Patrik Žerjal.

Naj knjiga še naprej ostane vaša prijateljica.

Učenci in knjižničarka

Dostopnost