05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

 

Naslovna 1

V sredo, 11. maja, smo imeli učenci osnovne šole zaključek bralne značke. Posebej za to priložnost smo na šoli pripravili dve prireditvi, prvo za učence razredne, drugo za učence predmetne stopnje.

V goste smo povabili pisatelja Žigo X. Gombača in ilustratorja Ivana Mitrevskega, avtorja, ki

sta se povezala v ustvarjalnem procesu. Skupaj namreč ustvarjata zbirko Živa iz muzeja, s katero poskušata na privlačen in zabaven način mladim bralcem približati zgodovino.

V skoraj uro dolgem programu sta nas s simpatično pripovedjo in ilustracijo popeljala v preteklost, v čas vitezov in gradov, v čas železne dobe in starega Egipta.

Obe prireditvi so s pevskim nastopom popestrili naši učenci: zborček petošolcev in mladinski pevski zbor pod vodstvom Anite Penko Maslo.

Vsem učencem, ki so letos pridno brali, sta naša gosta podelila priznanja.

 

Posebno pohvalo si zasluži naših sedemnajst devetošolcev, učencev, ki so vseh devet let ostali zvesti knjigam in bralni znački. Prejeli so spominsko priznanje. Ob zaključku šolskega leta bodo prejeli še knjigo z naslovom Album 14/15/16, ki jo letos vsem slovenskim zlatim podarja Društvo Bralna značka Slovenije.

 

Letošnji zlati bralni značkarji so:                 

Nastja Požar, Neža Korošec, Lana Dodič Ceglar, Lana Metlika, Lana Grk, Matevž Trampuš, Robert Grk, Ana Butinar, Nea Grgurić, Doronik Česnik, Anton Svetlin, Ana Vlahovič, Monika Sinkovič, Martina Fontanot, Deja Juriševič, Nejc Dekleva in Klemen Pregeljc.

 

Čestitamo!

                                                                                                                                 Sara Poles

Več slik lahko najdete TUKAJ.

 

Dostopnost