05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Ali veste kaj so to tramontana, levante, lebič, široko, oštro, ponente? To so imena hišk in sob v CŠOD Burja v Seči, kjer smo preživeli enkraten oktobrski vikend (7.-9. 10.2022). So pa to tudi imena vetrov. Vikend smo poimenovali »Burjine delavnice« oz. vikend tabor za nadarjene.

Na petek, 7.10.2022 smo se z avtobusom odpeljali v Sečo. Moči smo združili z OŠ Košana in OŠ Prestranek in skupaj nas je bilo okrog 50.

Petkov večer je potekal v obliki spoznavanja, druženja, športnih iger, socialnih delavnic in družabnih iger. Učenci so si izbrali tudi delavnice, ki so jih obiskali v soboto. Imeli so zelo pester in ustvarjalen izbor. Izbirali so med kuharsko delavnico, matematično z izdelovanjem verižnega eksperimenta, ustvarjalnimi delavnicami, kjer so izdelovali kipe, krasili školjke, risali mandale ter plesali in ustvarjali na različne zvrsti glasbe.

V soboto nas je zbudilo sonce z zelo prijetno temperaturo. CŠOD Burja se nahaja na čudoviti lokaciji nad Sečoveljskimi solinami, poleg Forma vive. Razgled je prav magičen. Po zajtrku so se učenci razvrstili po delavnicah in ustvarjalno preživeli dopoldan. Čas na taborih zelo hitro mineva in dopoldanske delavnice so bile uspešno izpeljane. Po zelo okusnem kosilu smo si privoščili skok v morje in sprehod ob obali.

Popoldan nas je pričakala tradicionalna čokoladna tekma, takoj po njej pa popoldanske delavnice. Ponovile so se že znane delavnice in učenci so se zares zabavali.

Večer je minil v zabavnem in predvsem športnem vzdušju.

V nedeljo smo se peš odpravili do Pirana. Tam smo si ogledali postajo pomorske policije, zanimivo razstavo policijskih našitkov, značk in kap ter celo policijski čoln.

Zopet smo preživeli enkraten tabor za nadarjene. Vsak se je naučil nekaj novega, spletle so se nove prijateljske vezi, predvsem pa smo si dokazali, da se zmoremo zabavati in ustvarjati brez telefonov in računalniških iger. Kam gremo že naslednje leto…? J

 

Maja Sulčič

Dostopnost