05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga obeležili 20. novembra, je bil že jubilejni, deseti po vrsti. V desetletju se je ta pobuda lepo prijela na šolah in vrtcih po Sloveniji, tudi na naši. Njegov namen je ljudem predstaviti pomen zdravega zajtrka, njegov vpliv na mlade in odrasle ljudi. Hkrati radi poudarjamo tudi pomen uživanja lokalno pridelane hrane.

Žal so letošnje zdravstvene razmere v državi in širše take, da nismo uspeli speljati pobude v šoli, kot nam je najbolj ljubo. Najraje bi si, kot v prejšnjih letih, v šoli zgodaj zjutraj privoščili rezino kruha, med, maslo, mleko in jabolko, vse od naših lokalnih pridelovalcev.

Letos smo tako obeležili 10. obletnico tradicionalnega slovenskega zajtrka vsak pri sebi doma. Prosili smo starše in učence, da se v svojem malem doma spomnijo in pogovorijo o pomenu zdrave prehrane in zdravega zajtrka.  

Zahvaljujemo se vsem staršem in učencem, ki so nam poslali fotografije njihovega  tradicionalnega slovenskega zajtrka in dovolili objavo. Res je lepo, ko si lahko zjutraj vzamemo čas za zdrav, kakovosten zajtrk v krogu svojih domačih. Nekaj fotografij, ki smo ji prejeli te dni, objavljamo v galeriji slik na naši spletni strani.

 

Hvala lepa še enkrat vsem, ki ste se udeležili letošnje pobude tradicionalnega slovenskega zajtrka na daljavo in lep pozdrav vsem.

 

Organizator šolske prehrane Jaka Nemanič

 

Dostopnost