05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

USTVARJALNI TABOR ALI BREŽENKINE DELAVNICE

Ali dobro poznate naš obmorski biser Piran? Bi ga radi bolje spoznali? Potem vas vabimo z našimi učenci, ki so se letos udeležili tabora za nadarjene v Fiesi, na potep.

Letos smo se našega prelepega mesteca kar dodobra nagledali in spoznali na tradicionalnem taboru za nadarjene, ki se je letos imenoval Breženkine delavnice.

Na petek, 15.9.2023 smo se z avtobusom odpeljali v Fieso. Bilo nas je kar 35.

Petkov večer je potekal v obliki spoznavanja, druženja in celo izpita za volka oziroma vodjo kardela. V skoraj popolni tišini smo se z ročnimi svetilkami odpravili na nočni sprehod do Pirana. Še pred tem so si učenci izbrali tudi delavnice, ki so jih obiskali v soboto dopoldan. Imeli so zelo pester in ustvarjalen izbor. Izbirali so med kuharsko delavnico, matematično, ustvarjalnimi delavnicami, kjer so izdelovali lovilce sanj, okraševali steklene kozarce, tekstilne vrečke in okvirje za slike.

V soboto nas je zbudilo sonce z zelo prijetno temperaturo. CŠOD Breženka se nahaja malce višje in nam ponuja čudovit razgled. Po zajtrku so se učenci razvrstili po delavnicah in ustvarjalno preživeli dopoldan. Po zelo okusnem kosilu smo si privoščili skok v morje.

Popoldan nas je pričakala tradicionalna čokoladna tekma, takoj po njej pa delavnice, ki jih je pripravilo Društvo Morigenos, ki se ukvarja s preučevanjem delfinov. Najprej smo imeli predavanje, kjer smo izvedeli mnogo zanimivih podatkov o delfinih, kasneje pa se sprehodili do Pirana, kjer smo z daljnogledi oprezali po delfinih, sprva s kopnega, kasneje pa še iz ladje Solinarke. Zelo zanimiva izkušnja, čeprav žal delfinov nismo videli.

Večer je minil v zabavnem in športnem vzdušju.

V nedeljo smo se peš odpravili do Pirana. Tam smo izvedli Lov na zaklad po Piranu. Učenci so morali najti določene znamenitosti Pirana in odgovoriti na več vprašanj. Pri vsaki znamenitosti se je morala celotna skupina fotografirati. Zmagala je tista ekipa, ki je imela največ odgovorov pravilno zapisanih, hkrati pa so imeli tudi zelo dober čas iskanja zaklada. Zmagovalci so dobili za spomin nagrado.

Zopet smo preživeli enkraten tabor za nadarjene. Vsak se je naučil nekaj novega, spletle so se nove prijateljske vezi in učenci komaj čakajo na naslednji tabor za nadarjene.

Zapisala: Maja Sulčič

Dostopnost