05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

20160922_111001Danes, v četrtek (22. september), smo izpraznili šolske hodnike in učilnice ter se že zjutraj podali na travnik, kjer je potekal vsakoletni jesenski kros. Telesa nam je hitro ogrelo prijetno septembrsko sonce in hitro napovedalo odlične pogoje za bližajoči se tek. V stilu “naša četica koraka” smo hitro zapustili asfalt in se po gozdni stezi podali travnikom naproti.

Najprej so s tekom začeli učenci 1. triade, ki se s progo šele dobro spoznavajo. Ostali učenci so pot nadaljevali proti vasi Tublje, se na prostranem travniku ustavili in preživeli sproščeno športno urico na zelenem in s kobilicami polnem igrišču. Nekatere skupine učencev so si čas krajšale z igrami z žogo, skupina gibčnih deklet pa je postavila živi stolp. Tudi fantje so sprejeli njihov izziv in postavili svojega. Stolpa sta stala le sekundo ali dve, vendar dokazala, da je uspeh res posledica ekipnega duha.

S progo, ki je bila za osmošolce in osmošolke daljša kot lansko leto, so se učenci spoprijeli po svojih najboljših močeh. Videli smo veliko preobratov na vodilnih mestih, a si vsi učenci zaslužijo čestitke za borbenost in prikazan odnos do teka.

S klikom na fotografije boste tudi vi začutili njihov korak.

 

Tjaša Race

 

Dostopnost