05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Športniki Komna, Hrpelj-Kozine, Divače in Sežane so se zbrali v Kosovelovem domu. Tudi letos je komisija izbirala med številnimi prispelimi predlogi, na koncu podelila preko 20 priznanj in plaket ter razglasila najperspektivnejšega mladega športnika (do 18. leta starosti), ki je postal Domen Makuc, bivši učenec naše šole. Domen trenutno nastopa za slovenski najboljši rokometni klub Celje Pivovarno Laško, za katerega nastopa v kadetskem in mladinskem tekmovanju, letos pa kljub svoji mladosti igra tudi v članski ekipi.

Priznanje za športne dosežke mladih na področju Krasa in Brkinov za leto 2016 je prejela rokometna ekipa starejših dečkov Osnovne šole Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje za osvojeni naslov državnih podprvakov osnovnih šol.

 Med dobitniki priznanj sta tudi bivša učenca naše šole Matej Enci za osvojene uspehe na državnem prvenstvu v JKA karateju v kategoriji kadetov ter za udeležbo na evropskem prvenstvu in Erik Čeh za osvojeni naslova svetovnega mladinskega prvaka v kategoriji dvojice, osvojitev 4-kratenega mladinskega državnega prvaka in za naziv balinarja leta v 2016 v kategoriji U-18.

Dostopnost