05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Že tretjič smo se z učenci 4., 5. in 6. razredov podali na popotovanje v preteklost – v prejšnjih letih smo raziskovali otroške igre iz davnih dni in zbirali zgodbe ter pesmice, ob katerih so si prejšnji rodovi krajšali čas. Tokrat pa smo se odpravili v svet kulinarike.

None in nonote ter starejše sosede smo povprašali, kaj so v preteklosti jedli v naših krajih in kako so se te jedi pripravljale. Recepte smo skrbno zapisali in jih nato še preizkusili.  Vse jedi smo pripravili, nato fotografirali, nazadnje pa jih pojedli – nekatere z večjo, druge z manjšo slastjo.

Nabralo se je receptov za »eno celo« knjižico. Tako je nastala knjiga Babica povej mi 3 s podnaslovom Kaj bomo dns jeli?, ki smo jo predstavili v vaškem domu Hrpelje.

Na prireditvi so učenci pod vodstvom našega ravnatelja, Sebastijana Mavriča, zapeli tri ljudske pesmice in uprizorili igrico o Izbirčni Metki. Kot častni gostji sta obiskovalce nagovorili županja Saša Svetelšek Likavec in gospa Marija Merljak.

Na koncu je sledilo še prijetno druženje ob hrani; obiskovalci so lahko poskusili nekaj jedi, katerih recepti so zapisani v naši knjižici.

Iskreno se zahvaljujemo Občini Hrpelje-Kozina, ki je omogočila izdajo knjige.

 

Daša Rebec, OŠ DBB Hrpelje

Foto: Andrej Gustinčič in Andrejka Cunjac

Dostopnost