05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Čeprav je april klišejsko označen za muhast mesec, je bilo pred počitnicami na OŠ Hrpelje veselo. Dan šole, poimenovan »Nazaj k naravi«, se je namreč odvijal na travniku, kjer po navadi učenci tečejo kros. Ta dan pa je travnik predstavljal učilnice, igrišče, nudil je navdih in material za ustvarjanje.

Učenci 1. triade so se skupaj s svojimi učiteljicami preizkusili v 6 dejavnostih – športnih in ustvarjalno-naravoslovnih. Iskali so zaklad v naravi, iskali glasbo v naravnih materialih, se pomerili v moči in športnih spretnostih ter preživeli smejoč dopoldan zunaj. O utrujenosti ni bilo ne duha ne sluha, sama prešernost in vriskajoča radovednost.

Učenci 2. in 3. triade so se že v šoli opremili z zemljevidom 12 postaj, ki so jih v obliki »krožnega prometa« obiskali ter se pustili presenetiti, kaj bodo na kateri od postaj počeli. 6 postaj je bilo športnih – hokej na travi, frizbi, badminton, nogomet, med dvema ognjema ter vlečenje vrvi – 6 pa ustvarjalno-naravoslovnih (spoznavanje organizmov v naravi s pomočjo aplikacije, križci-krožci, ustvarjanje besed in podob iz najdenih naravnih materialov, likovna tehnika otiranka, ustvarjanje zvokov in glasbe z naravnimi pripomočki, predstavitev lovstva). Težko bi rekli, katera dejavnost je učence najbolj navdušila, saj je 20 minut na vsaki od postaj hitro minilo. Enim je bilo zanimivo držati lovsko puško v rokah, drugim likovno, glasbeno ali literarno ustvarjati; športne dejavnosti so oddelki 3. triade vzeli silno resno in tekmovalno (še posebej vlečenje vrvi je prebudilo skrito rivalstvo med dekleti in fanti).

Vendar vsi (učenci, učitelji in lovka Monika Mezgec) smo si bili enotni – po tem čudnem letu in pol, obdobju zrenja v ekrane in omejitev, nam je bilo tako lepo biti zunaj in skupaj. Saj to je namen dneva šole – ustvarjati vezi in odnose zunaj učilnice.

 

Foto utrinki dejavnosti 2. in 3. triade:

 

Dostopnost