05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Obisk psička Pikiča

Hura! V 3. razredu podaljšanega bivanja smo z nestrpnim veseljem dočakali obisk psička Pikiča z vodnico Andrejo Lenassi. S Pikičem se bomo celo šolsko leto učili dobro brati. Brez znanja branja nikakor ne gre. Pikič nam je pokazal kako zna pridno sedeti celo na stolu, se plaziti, poslušati branje ter nasploh ubogati ukaze. Pogovorili smo se o tem, kako je treba ravnati s psički. Po šoli smo obesili plakate s Pikičevo sliko in navodili kako se vedem,ko je terapevtski psiček na šoli: 

Ko ima oprsnico, se ga ne dotikamo. Roke držimo ob sebi. V njegovi bližini ne kričimo, ne skačemo, ne divjamo in ne silimo vanj. Pravila bomo upoštevali. Dobrodošel, Pikič med nami! 

Fanči Klobučar

Slike:

{AG}slike_novice/2014_psicek_pikica{/AG}


Uspešno ustvarjanje

Učenci 3.razreda v podaljšanem bivanju radi ustvarjamo in smo aktivni. V šol.letu 2013/14 smo sodelovali na razpisanem likovnem natečaju 14. festivala za tretje življenjsko obdobje, ob 20.obletnici mednarodnega leta družine( OZN) na temo Kako živimo in delamo v naši družini. Tafestival je edinstvena tovrstna prireditev v Evropi ter že leta goji vrednote medgeneracijskega sodelovanja ter skrbi za osveščanje o medgeneracijski solidarnosti,vlogi družine ter dobrih odnosih. Z otroki smo se o tej zanimivi, pomembni temi pogovorili, vsebino narisali ter izdelke poslali v Ljubljano. Na razstavo izbranih del festivala v Cankarjevem domu se je izmed mnogih udeležencev uvrstila Tara Miklobušec z risbo Kako v naši družini praznujemo družinske praznike. Mentorica Fanči Klobučar ter celotna Tarina družina smo se v sredo, 1.10. 2014 odpravili na ogled festivala v Cankarjev dom v Ljubljani. Takoj ob vstopu v center kulture smo postali del medgeneracijskega vrveža. Najprej smo poslušali glasbeni program, nato uživali v ogledu razstave. Tarina risba nam pričara čarobno vzdušje družinskega kresovanja. Tari iskrene čestitke za uspeh, njeni družini zahvala za podporo, učenci 3. razreda podaljšanega bivanja pa se že veselimo novih izzivov in uspehov. Kmalu vas spet presenetimo.

Učiteljica Fanči Klobučar

Slike:

{AG}slike_novice/2014_uspesno_ustvarjanje{/AG}


Spet v šoli

Učenci 3.razredov smo v podaljšanem bivanju zelo marljivi pri pisanju nalog, igri in ustvarjanju. Jesenski čas smo si v učilnici pričarali z izdelavo drevesa ter jesensko obarvanih listov.Jesenske liste smo izrezali iz barvnega papirja in tudi odtisnili. Lepo je imeti naravo v učilnici.
Učenci in učiteljica PB 3.razreda Fanči Klobučar
Slike:
{AG}starsi/slike_starsi/podaljsano/opb3/spet_v_soli{/AG}
Dostopnost