05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Spoštovane starši, učenci,

Napoleon Bonaparte je baje nekoč dejal: “Rashness succeeds often, still more often fails.” /S prenagljenostjo, zaletavostjo pogosto uspemo, še pogosteje pa ne./

Soočili smo se z nepričakovano krizno situacijo, ki pred nas postavlja izzive, strahove, neznanke. Zaletavost in panika ni na mestu, zato smo se na šoli odločili, da umirimo konje in ta teden s poukom še počakamo. Mnogo neznank je še v zraku, virus se širi, ukrepi in odredbe se zaostrujejo, spreminjajo.

Direktor direktorata za osnovno šolstvo Anton Baloh je včeraj zvečer poslal okrožnico, v kateri šole poziva, naj prvi teden izkoristimo za pripravo dela na daljavo. Mnoge šole so v veliki vnemi izredno hitele in danes zjutraj se je sistem sesul. Pričakovano.

Zato se bomo na naši šoli v skladu s priporočilom v tem tednu pripravili na delo v naslednjih tednih. Učitelji bodo pripravljali gradiva in aplikacije ter preverili realne možnosti dela na daljavo, ki jih nudi EAsistent in druge aplikacije.

Tisti starši, ki se še niste prijavili v EAsistent za starše in niste vnesli svojega elektronskega naslova, to storite v najkrajšem možnem času, saj je to osnovni pogoj za komunikacijo med šolo in vami. Vaše kontakte (telefonske številke in e-naslov morate potrditi z varnostnimi kodami, ki smo vam jih posredovali). To morate storiti za vsakega otroka posebej. Svetujemo vam izbor brezplačne MINIMALNE ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE, ki zadosti našim potrebam pouka na daljavo.

V tem tednu se bodo učitelji z elektronskim sporočilom obrnili na vas oz. na učence in na ta način preverili delovanje komunikacijskega kanala, ki bo pomemben za pouk na daljavo v naslednjih tednih.

V primeru težav se seveda lahko obrnete na šolo.
Tel: 05 689 20 60
info@os-hrpelje.si

Ostanite zdravi.

Sebastijan MAVRIČ, ravnatelj

Dostopnost