05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna

 

Kot vsako leto smo se tudi letos učenci naše šole udeležili tekmovanja Kenguru, v katerem učenci tekmujemo v znanju matematike.

Tokratno tekmovanje pa je bilo nekaj posebnega, saj smo ga odpisali po ogledu tekme smučarskih skokov. Kako? Tekmovanje je potekalo ravno na datum našega športnega dne v Planici. Učenci smo želeli navijati, pa tudi računati. Naš ravnatelj se je zato dogovoril, da bomo tekmovanje odpisali kar v dolini pod Poncami. Tako se nas je približno 50 nagnetlo v učilnico v bližnjem CŠOD-ju. Kot kaže, nam je športna evforija dobro dela, saj smo se ob kopici bronastih priznanj kar štirje učenci uvrstili na državno tekmovanje.

V letošnjem šolskem letu je le-to potekalo nekoliko drugače kot v prejšnjih letih. Namesto tristopenjskega (šolsko, področno, državno) je bilo tekmovanje izvedeno dvostopenjsko. Državnega tekmovanja so se letos premierno udeležili tudi petošolci in šestošolci. Potekalo je na OŠ Livade Izola, 16. aprila, v dopoldanskih urah. Na sobotno jutro smo se v spremstvu učiteljice Kristine Gustinčič vkrcali na avtobus, ki je bil že napolnjen z našimi tekmeci.

Vsi smo s ponosom zastopali našo šolo in vsi osvojili priznanja: Matevž Trampuš (9. razred),Valerij Rojc (5. razred) in Luka Korošec (7. razred)srebrno, šestošolec Matija Ojo Bubnič pa zlato Vegovo priznanje. Učiteljici matematike sta nas pohvalili in bili zelo zadovoljni z našimi uspehi.

Posebej pa sta pohvalili devetošolko Dejo Juriševič, saj je v devetih letih sodelovanja na tekmovanju vedno osvojila bronasto priznanje. Za ta izjemen uspeh je prejela priznanje Diamantni kenguru.

Matevž Trampuš, 9. a

Dostopnost