05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

IMG 1043

Na naši šoli že osem let izvajamo projekt spodbujanja branja »Družinsko branje s knjižno torbico«. V letošnjem šolskem letu so bili vanj vključeni učenci drugih razredov.

Ob petkih so v razredu s posebno izštevanko»izšteli« srečneža ali srečnico, ki je oblekel majico z napisom Bralec in odnesel domov knjižno torbico. Vanjo smo položili zgoščenko, revijo, sedem knjig za starše in otroke ter zvezek vtisov. Ob sredah so otroci prinesli torbico nazaj v šolo in sošolcem predstavili, kaj je kdo v družini prebral, katera knjiga jim je bila najbolj všeč, kaj so ustvarjali v povezavi s knjigo, se naučili kakšno novo pesem … Dogajanje s knjižno torbico sta v razredu spremljali razredničarki Mojca Čermelj in Vanda Jerala.

Od knjižne torbice smo se poslovili z zaključno prireditvijo, ki je potekala na predvečer svetovnega dneva knjige. Pripravili smo kratek kulturni program, nastopili so vsi učenci, ki so v projektu sodelovali. V nadaljevanju večera so potekale ustvarjalne delavnice, ki jih je vodila gospa Rada Kos, avtorica številnih ustvarjalnih priročnikov in urednica revije Prostočasnik. Otroci so skupaj starši izdelali spominsko knjigo.Vsi učenci, ki so sodelovali v projektu, so prejeli priznanje in knjižno darilo.

Zahvaljujem se knjigarni Libris iz Kopra za finančno podporo naše prireditve.

Knjižna torbica je letos zaključila svoje bralno potovanje, drugo leto pa jo bomo ponovno odprli in pospremili na novo pot.

Daša Rebec

Dostopnost