05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna

»Umetnost je preprosto izražanje najglobljih misli,«  tako je menil Albert Einstein in njegovo modro misel smo vtkali v osrednje vodilo letošnjega dneva šole, ki je potekal 11. 3. 2016. Po dolgih letih športno in špasno obarvanega dneva šole smo letošnje leto namenili kulturi in umetnosti, ki sta zaživeli na petkovi prireditvi. Da bo ta nekaj res posebnega, je namignilo že vabilo, ki so ga učenci prinesli domov v obliki razglednice.  Prireditev je svoje korenine pognala na ideji, da želi šola predstaviti vsaj drobec otroške ustvarjalnosti, ki se prepleta s šolskim vsakdanom. V programsko zelo izčrpnem večernem dogajanju smo lahko spoznali, do kod vse seže ustvarjalni duh naših učencev in kam vse nas lahko ponese veselje do glasbe, plesa in gledališkega odra.

Mozaik dneva šole so s svojimi nastopi oblikovali: orkester Brkinska godba –Tamali, otroški in mladinski šolski pevski zbor, društvo Tačke pomagačke, ki je v sodelovanju s 3. razredom prikazalo delo s terapevtskim psičkom, v poskočnem plesnem koraku so se predstavile skupine Mavrica, Swang in Miki, na glasbo iz Labodjega jezera so zaplesale baletke plesnega društva Sežana (podružnica Hrpelje), ogledali pa smo si lahko še nastopa twirling skupine Perla, mažoretk iz Povirja ter harmonikaški zborček Nika Polesa. Posebno vrednost  prireditvenemu mozaiku pa so dale točke, ki so jih ustvarili in prikazali posamezni razredi: oba prva razreda, ki sta sramežljivo zapela svoji pesmici, nekoliko hrabrejši drugošolčki, ki so zapeli in se zavrteli, gledališki krožek 3. razreda, ki je odigral delček prizora iz igre Katka in Bunkec, petošolci so z združenimi močmi zavriskali ob Veselem pastirju, budno oko šolske kamere pa je ujelo reševanje najstniških težav in jih predstavilo preko kratkega filmčka. Nastopili so tudi posamezni šolski glasbeniki; prireditev pa so povezovali učenci, ki so se v voditeljski vlogi odlično znašli.

Za uspešen večer in zanimive točke se zahvaljujemo vsem sodelujočim: učencem, njihovim mentorjem, učiteljem in zunanjim sodelavcem. Zahvala pa gre tudi PGD Materija, ki je skrbelo za varnost v šolskem okolišu.

Petra Ražem

 

Več slik lahko najdete TUKAJ.

 

 

 

Dostopnost