05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

20150513 133437V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v sredo, 13. maja 2015, potekala slavnostna prireditev ob odprtju 5. mladinskega festivala Bralnice pod slamnikom.

Osrednji del prireditve je bil pogovor Boštjana Gorenca Pižame, ki je prireditev tudi vodil, z nemško mladinsko pisateljico Carolin Philipps in pisateljem Alenom Meškovićem z Danske. Pogovor je potekal v angleščini, Pižama pa je poskrbel za prevod v slovenščino. Na prireditvi so bili slavnostni govorniki gospod Janez Miš (idejni vodja festivala), Toni Dragar (župan Domžal), dr. Stane Pejovnik (predstavnik slovenske komisije za UNESCO) ter Tone Peršak kot predstavnik ministrstva za kulturo. Podelili so tudi nagrade zmagovalcem literarnega natečaja z naslovom »Zakaj ljudje začenjajo vojne, čeprav vedo, da so bo zgodilo toliko žalostnih stvari?«

Z naše šole se je prireditve udeležilo pet učencev, spremljala pa nas je knjižničarka Daša Rebec. Na dogodek smo se posebej pripravili tako, da smo prebrali eno izmed knjig pisateljice Carolin Philipps, ki nam je ob koncu prireditve knjige tudi podpisala. Veseli nas, da smo se lahko udeležili te prireditve in imeli možnost spoznati tuja mladinska pisatelja.

Nina Borg, 9. razred

Več slik najdete TUKAJ

Dostopnost