05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Danes smo pričeli z izvajanjem dolgo pričakovane druge zaporedne delavnice KO-DI-RAM II. Čeprav je bila prvotno načrtovana za prejšnji mesec, smo zaradi gradnje prizidka dogodek prestavili v april. Kljub zamudi, je bilo povpraševanje med učenci veliko, zato so se z navdušenjem prijavili na delavnico.

Delavnico KO-DI-RAM II sestavlja inovativen pristop k poučevanju programiranja in računalniških veščin, ki jih otroci lahko pridobijo skozi praktično delo in ustvarjalnost. Z različnimi interaktivnimi vajami je delavnica zasnovana tako, da spodbuja kreativnost in logično razmišljanje pri mladih udeležencih.

Delavnica bo potekala vsak petek, 6. in 7. šolsko uro v računalnici.

Veseli nas, da so učenci s tako velikim zanimanjem sprejeli delavnico in se že nestrpno veselijo nadaljnjih izvedb. Njihovo navdušenje je zagotovo spodbudilo naše delo in nas še dodatno motivira, da širimo znanje na področju programiranja in računalništva med mlajšo generacijo.

Delavnico smo začeli s spoznavanjem z osnovno rabo računalnika. Spoznavali  smo različne formate datotek, razčistili smo kaj je brskalnik in kaj iskalnik ter spoznali programe za oblikovanje slik in dokumentov.

Zahvala Ministrstvu za digitalno preobrazbo in Zavodu404, ki sta s svojo podporo omogočila izvedbo delavnice.

Vabljeni, da spremljate naše nadaljnje objave delavnice KO-DI-RAM II, kjer spodbujamo in razvijamo digitalne veščine pri mladih!

Twitter/X: @digitalSLO

Facebook: Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Instagram: @digitalslo

Linkedin: Ministrstvo za digitalno preobrazbo / Ministry of Digital Transformation

Dostopnost