05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

»Zakaj imam rad svojo domovino? Ker je lepa, majhna, ker tu ni vojne, ker imamo morje in gore, čist zrak. Rada jo imam, ker sem se tukaj rodila in ker tu živim s svojo družino …« To je le nekaj iskrenih misli, ki so jih o svoji domovini izrekli naši prvošolčki.

Na zadnji šolski dan je bil to hkrati uvod v zaključno prireditev z naslovom »Puščamo sledi«, v kateri smo obeležili tudi dan državnosti. Iskrena, preprosta, pristna, čustvena prireditev, ki sta jo vodila četrtošolca Teja Gorup in Jure Žvab. V njej se je predstavilo veliko otrok, ki puščajo in bodo še puščali sledi. Nastopali so glasbeniki (pianistke), otroški in mladinski pevski zbor, učenci interesne dejavnosti Glasbeni mišmaš, naše baletke, karateisti, gimnastičarke, plesna šola Mavrica, petošolke plesalke, tretješolke in četrtošolke z igrico o kužku Pafiju, solistka, gimnastičarka Luna Babić in harmonikaš Tim Hrvatin.

V dobrem duhu smo zaključili s tisto, vsem dobro znano »V dolini tihi«, ki je skoraj ponarodela in bo tudi v nas pustila lep spomin, saj se je na odru s svojo harmoniko Timu pridružil tudi ravnatelj Sebastijan Mavrič.

Za konec pa vsem: srečno Slovenija, srečno vsi učenci, učitelji, delavci šole in nenazadnje vsi, ki ste soudeleženi in pripomorete k lepšemu vsakdanu naših šolarjev. Lepe počitnice!

Učiteljice podaljšanega bivanja

Dostopnost