05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V torek, 10. 1. 2023, smo na šoli izvedli prireditev, ki smo jo posvetili dnevu samostojnosti in enotnosti Slovenije. Najprej smo si ogledali zgodovinski videoposnetek, kako je F. Bučar razglasil rezultat plebiscita za osamosvojitev naše države. Tega se je udeležilo več kot 93 odstotkov vseh Slovencev, od teh se jih je 88 odstotkov strinjalo, da Slovenija postane samostojna država.

Nato je naš mladinski pevski zbor pod vodstvom Anite Penko Maslo zapel slovensko himno, Zdravljico. Razveselili so nas še z izvedbo pesmi Slovenija, moja dežela.

Za čudovito recitacijo Iščemo hišico, avtorice Anje Štefan, je bila bučnega aplavza deležna drugošolka Živa Petrovič.

Celotno prireditev smo prepletli z glasbo in v nadaljevanju prisluhnili kvartetu Brkinske godbe ter učencem Glasbene šole Sežana. Gašper Sosič, Pavel Lorger, Jonatan Kreslin in Enej Starc so nam zaigrali domoljubno Oj, Triglav, moj dom! Sledila sta nastopa pianistke Mie Kastelic in flavtistke Sare Uršič.

V slogi je moč, zato sta za recitacijo Pavčkove Voščilnice združili moči sedmošolki Živa Kocjančič in Elisa Delalić.

Najbolj poskočne so bile naše mažoretke, ki so pod mentorstvom Maje Hlad Križman nastopile ob pesmi Svobodno sonce. V času 10-dnevne vojne so namreč slovenski glasbeniki, zbrani v slovenskem Band Aidu, pripravili to pesem v čast osamosvojitve Slovenije.

Zadnjo besedo smo prepustili našemu ravnatelju, Sebastijanu Mavriču, saj je na poseben način šola naš drugi dom. Na prireditev, ki sta jo povezovali sedmošolki Tea Božić in Pia Miklavec, smo se pripravljali že v decembru, zato smo bili nastopajoči samozavestni in zadovoljni z opravljenim delom.

Tea Božić

Dostopnost