05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

20150923_091634

V  sredo, 23. 09. 2015, smo učenci od 1. do 5. razreda in učitelji odšli v Kulturni dom Hrpelje.

Ogledali smo si lutkovno igrico 113, ki jo je sponzorirala občina Hrpelje-Kozina. Na igriv in zabaven način smo spoznali pomen številke 113. Navihani zajček, naivna miška in mamino pišče so nas skozi svoje zgodbe popeljali v svet policije. Policist medved jih je zavaroval pred nasilneži. Navdušeno smo spremljali svoje male živalske junake. Še posebej radovedno in zanimivo je bilo junaško pišče, ki ga je napadal orel. Izvedelo je, da ima tudi policist medved mamico, ki peče palačinke. Te palačinke pa so velike kot nogometno igrišče! Pa tudi policijska marica ni teta Marica! In še in še in še ….Po predstavi nas je na košarkarskem igrišču za šolo čakala še predstavitev Policijske postaje Kozina in njihove opreme.

Vrsta za merilcem hitrosti se kar ni končala, pa tudi pihali bi v nedogled. Preizkušali smo policijsko opremo, si ogledovali mobilno postajo …

Videli in spoznali smo veliko novih stvari. Navdušeno smo opazovali črnega nemškega ovčarja Blacka, ki je preko vaje pokazal  poslušnost svojemu vodniku.

Hvala prijaznim policistom, ki so se trudili z nami. Preživeli smo zanimiv dopoldan.

 

Aktiv učiteljic 1. triade

Več slik najdete TUKAJ

Dostopnost