05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

 

tekV ponedeljek, 5. 10. 2015, smo imeli učenci od 6. razreda naprej malo drugačne zadnje tri ure pouka, saj smo imeli na sporedu orientacijski tek.

Že med glavnim odmorom smo si lahko ogledali seznam skupin, torej s kom smo v skupini. Te so imele tudi imena, in sicer po gozdnih živalih.

Po četrti uri smo se vsi skupaj zbrali pred šolo in se razdelili po skupinah. Vsaka je dobila kuverto z namigi (npr. nogometna žoga ─ umetna trava) in listom za reševanje gesla. Namigi so nas vodili do listkov, ki so bili razobešeni po Hrpeljah. Za dokaz smo se morali na teh točkah tudi slikati. Na voljo smo imeli uro in pol časa. Začeli smo vsi naenkrat in se razkropili po celotnem območju Hrpelj.

Nekateri namigi so bili lažji kot drugi, zato smo tudi nekatere našli prej kot druge. Vsi skupaj so pa tvorili geslo Teden otroka.
Medtem ko smo se učenci podili za listki, so nas učiteljice predmetne stopnje skrbno nadzorovale, da ne bi kdo goljufal.

Prva skupina je končala že čez eno uro, za njo pa so počasi pricopljale tudi druge. Vse skupine so namreč morale zaključiti ob določeni uri, ne glede na to, ali imajo geslo ali ne.

Vse skupine pa niso uspešno zaključile, saj je bila zaradi goljufanja posameznih članov ena skupina diskvalificirana.

Razglasitev rezultatov je bila v torek, zadnjo šolsko uro. Zmagala pa je skupina Srna. Kljub temu pa smo bili vsi veseli, saj ─  kdo pa se ne veseli, ko pa mu odpade nekaj ur pouka?

Deja Juriševič, 9.a

Več slik najdete TUKAJ

Dostopnost