05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna_Z GLASBENO POSLASTICO V KULTURNI DAN

Zadnji petek, preden smo kulturno in kulturni pričakali Prešernov dan, je na naši šoli zadonela glasba. In to ne kakršnakoli glasba! Pod okriljem Glasbene šole Sežana se je v večnamenskem prostoru dogodila prava glasbena poslastica, ki so jo sooblikovali izključno učenci naše osnovne šole, ki obiskujejo tudi GŠ Sežana. Marsikdo v občinstvu je presenečeno zaploskal, ko je videl, koliko sošolcev se ukvarja z igranjem glasbe. Le kdo je vedel, da je med nami toliko pianistov, flavtistov, saksofonistov, kitaristov, trobentačev … Notno stojalo se je šibilo od različnih glasbenih zvrsti in žanrov,  predvsem pa je bilo prijetno videti, kako je poslušalstvo koncerta po vsaki skladbi toplo zaploskalo nastopajočim. V glasbeni svet so nas popeljali: Debora Mihalič, Tine Korošec, Jan Frank, Lea Gluvak, Nika Bolčič, Živa Dodič, Žan Cek, Urška Geržina, Tanaja Česnik, Anika Boštjančič, Maja Kastelic, Rene Železnik, Vid Vatovec, Dan Benedejčič, Jonatan Kreslin, Alja Cergol, Nijan Abram, Valerij Rojc, Deja Juriševič, Tai Miklavčič, Luca Borg, Miha Dodič, Luka Korošec in Anika Pregeljc.

Za pripravo glasbenih točk so poskrbeli profesorji glasbene šole: Vilma Padovan, Irina Perosa, Daniel Grizonič, Tomaž Nedoh, Vanda Šimac, Barbka Jahn, Matija Tavčar, Peter Pačnik, Igor Starc in Zdravko Pleše.

Za izvedbo in organizacijo koncerta se zahvaljujemo vsem nastopajočim in njihovim mentorjem ter Ivu Bašiću, ravnatelju GŠ Sežana, ki nas je povabil na ta simpatičen glasbeni dogodek. Nastop pred vrstniki je bil gotovo pomembna vzpodbuda mladim muzikantom za nadaljnje glasbene korake, mi pa se veselimo še kakšnega njihovega glasbenega obiska v prihodnosti.

Petra Ražem

Več slik najdete TUKAJ.

Dostopnost