05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Tudi letošnji svetovni dan knjige, 23. april, smo na naši šoli počastili s prireditvijo Noč knjige.

Naše druženje smo, tako kot se za tak praznik spodobi, začele s knjigo. Andreja Tomažič Hrvatin nam je s prijetno pripovedjo in prekrasnim petjem predstavila svojo knjigo Pesmi in pevska tradicija v občini Hrpelje-Kozina. Na predstavitvi se je avtorici pridružila tudi županja Saša Svetelšek Likavec, ki nas je ob tej priložnosti razveselila s prekrasnim darilom – naši šolski knjižnici je namreč podarila omenjeno knjigo in bon za nakup knjig v vrednosti 300 EUR.

Knjižno ponočevanje smo nadaljevale s pohodom do Lovske koče.  Ob večerni zarji in razgledu na morje smo prebirale poezije Andreja Rozmana, Toneta Pavčka in Janeza Menarta. V trdni temi smo se premražene vrnile v šolo in si pripravile najboljšo večerjo, palačinke s čokolado. Sledile so ustvarjalne delavnice, kjer smo si izdelale pisane knjižne kazalke.

In seveda nismo smele izpustiti že tradicionalnega lovljenja in strašenja po zatemnjenih šolskih hodnikih. V zgodnjih jutranjih urah smo si v knjižnici uredile kotiček za spanje, se zavile v spalne vreče in se potopile v sanje s knjigo v roki.

 

Hrpeljske nočne bralke

 

ZAHVALA

 Zahvaljujemo se Občini Hrpelje-Kozina, ki je šolski knjižnici ob svetovnem dnevu knjige podarila bon za nakup knjig v vrednosti 300 evrov.

S tem darilom bomo obogatili knjižno zbirko in naše učence razveselili s knjižnimi novostmi.

Iskrena hvala!

OŠ DBB Hrpelje

  

Dostopnost