05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V četrtek, 24. 11. 2022, smo učenci od 6. do 9. razreda obiskali 38. knjižni sejem na Gospodarskem razstavišču. Sprehodili smo se med stojnicami z razstavljenimi knjigami in spoznali različne slovenske založbe. Nismo zamudili niti bogatega kulturnega programa.

Pri založbi Mladinska knjiga smo spoznali pesnico in pisateljico Anjo Štefan, s katero smo prijetno poklepetali, se fotografirali, na koncu pa nas je razveselila še s svojim avtogramom. Prisluhnili smo dogodku Kako nastane uspešnica, pri založbi Morfem pa smo se igrivo pozabavali ob glasbeni pravljici Sivi volk na pikniku avtorice Helene Kraljič. Našo pozornost je pritegnila tudi stojnica založbe Družina, kjer smo se srečali s katoliškim duhovnikom mlajše generacije, Martinom Golobom. Razveselil nas je s svojim iskrenim humorjem in se z nami fotografiral. Predstavil nam je knjigo z naslovom Na spletni prižnici: misli in spodbude Martina Goloba avtorja Lojzeta Grčmana, ki smo jo z veseljem prelistali.

Ob koncu smo si ogledali še številne knjižne novosti, letošnje nagrajene knjige in prodajne uspešnice. Domov smo odšli utrujeni, polni lepih vtisov, dobre volje in z vsaj eno knjigo več.

Učiteljica Mateja Turk in Anika Batič, 9. b

Dostopnost