05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

 

Naslovna 5

Valeta 2016

V torek, 14. 6. 2016, se je na Facebook profilu osebe Generacija 2001 dogajalo. Po devetih letih pošiljanja, nalaganja, kopiranja in lepljenja različnih datotek, brisanja nezaželenih komentarjev ter prijavljanja napak s strani obeh administratork je napočil čas, da se skupina odjavi in začne odpirati nove Facebook račune. Vsi, ki smo spremljali dogajanje na valeti, smo skupini dodali svoj všeček in se poslovili z mislijo, da se z interneta ničesar ne da resnično izbrisati – v življenju pa ne spominov na naša 9. a in 9. b razreda, ki bosta kljub novim potem še vedno ostala “gor”.  Lana in Monika, ki sta nas na valeti vodili po profilu skupine, sta rekli:

Ko je enkrat gor, ostane gor.

In ko je enkrat v nas, ostane v nas.

Vsi drobni doživljaji, pripetljaji, trenutki.

Vsi nasmehi ob uspehih, živčno čakanje na ocene, vdihi zadrege in izdihi olajšanja.

Vsi utrinki iz učilnic, s hodnikov in skupnih odhodov v svet.

 

Matevž pa je svojo aktivno udeležbo na profilu sklenil z naslednjim zapisom:

“Prišel je zaključek šolskega leta za devete razrede in naša šola se je morala posloviti še od ene generacije, ki ji je celih devet let posredovala znanje, z njimi preživljala vzpone in padce ter jo srečno pripeljala do prvega križišča. Za še zadnje slovo smo se učitelji in devetarji pa tudi starši zbrali na zaključni valeti. Program je bil, kot se za generacijo 21. stoletja spodobi, obarvan s starejši generaciji učiteljev neznanimi Facebook besedami, pri zapisu katerih je sodelovala učiteljica Tjaša Race. V uvodu prireditve smo zaplesali venček plesov, ki smo se jih čez leto naučili pod taktirko plesne šole. Sledila je podelitev spričeval, ki so jo pospremile besede naših razredničark, Helene Menger in Barbare Hrvatin Novak. Najuspešnejšim učencem na športnem ali učnem področju je gospod ravnatelj podelil posebne pohvale šole. Učenki Deji Juriševič, ki bo v spominu učiteljev ostala zapisana z zlatimi črkami kot ena najbolj uspešnih učenk naše šole, pa je podelil vabilo na slavnosten sprejem pri županji, gospe Saši Likavec Svetelšek. Vabila za podelitev priznanja za izjemen uspeh pa se lahko nadeja še ena učenka, in sicer Vijola Spasović. Županja bo obema učenkama podelila najvišje, tj. občinsko priznanje za učne dosežke. Valeta se je nadaljevala z zahvalo devetošolcev razredničarkama s simbolično pozornostjo. Po programu valete sta nas od uvodnih besed do zadnje odjave spretno popeljali Lana Grk in Monika Sinkovič, pa tudi glasbenih točk ni manjkalo. Po zaključku uradnega dela je sledilo sproščeno druženje s starši in učitelji. Vzdušje pa je popestrilo darilo razredničark, ki sta nas presenetili z nadvse okusno torto. V imenu generacije 2001 se še enkrat iskreno zahvaljujem celemu šolskemu kolektivu za vse posredovano znanje, pa tudi graje.

Za konec pa mi dovolite, da še enkrat obudim naš zaključni slogan: Oseba Generacija 2001 ni več v zvezi z osebo Osnovna šola Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje. To pa ne drži, saj smo se med drugim v devetih letih naučili, da kar je na spletu, tam tudi ostane za vedno. Tako tudi naša zveza ostaja za vedno in v srcu se bomo vedno radi spominjali naših let na tej z znanjem zelo bogati šoli.” (Matevž Trampuš, 9. a)

 

Tako. Devetošolci so torej zadnjič pritisnili na gumb “Odjava”.

Kjer koli že bodo, jim želimo vse dobro.

 

Petra Ražem

Več slik najdete TUKAJ.

Za slike z valete se zahvaljujemo Antonu Svetlinu (9. b), Jerneju Bernetiču (9. a), Lani Dodič Ceglar (9. a) in Ani Vlahovič (9. a).

 

Dostopnost